Bøger / skønlitteratur / roman

Når sandheden skal frem


Beskrivelse


Kollektivroman. I den lille provinsby Tige dør gamle Thorvald på plejehjemmet. Han efterlader sig en notesbog med titlen "Til Thorvald Andreas Andersens ligfærd", og breve og notesbøger på sin gård, og pludselig vælter hemmeligheder ud om flere personer i det lille samfund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 3. maj 2018

En sommerdag i 2016 dør gamle Thorvald. Han efterlader sig notesbøger og breve, der afslører længe gemte hemmeligheder, der berører mange i den lille stationsby Tige. Til læsere af hyggelige kollektivromaner om beboerne i en lille provinsby.

På stue 42 på plejehjemmet Solvangen ligger afdøde Thorvalds notesbog. Den får bedemanden Berit fat på, og hun opdager, at hun kan drage nytte af oplysningerne i den. På Thorvalds gamle gård finder Josefine hans breve og notesbøger på loftet, og hun opdager, at hendes veninde Rikke vil være meget interesseret i brevene. Lydia har en hemmelig romance med Stein, hvis skilsmisse nok ikke bliver til noget. Ingeborg Sebbelin (f. 1960) er uddannet teolog, arbejder som sognepræst, og har læst litteraturhistorie. Hun debuterede med romanen Nu det alligevel er for sent, 2012.

Hyggelig og let læst kollektivroman om en gruppe personers indbyrdes forhold i en lille by, hvor mange af beboerne har hemmeligheder, og er viklet ind i hinanden på måder, der langsomt afsløres. Romanen er velegnet til sommerferielæsning.

I Her sker aldrig nogetRakkerpakhuset er der ligeledes hemmeligheder på spil i en lille stationsby i provinsen. Rakkerpakhuset er en kollektivroman med et præcist tidsbillede fra en kystby i 1950'erneI Her sker aldrig noget er der ligeledes hemmeligheder på spil i en lille stationsby i provinsen. er en kollektivroman med et præcist tidsbillede fra en kystby i 1950'erne.