Bøger / skønlitteratur / roman

Når solen forsvinder


Beskrivelse


Krimi. Et friskt lig dukker op i en gammel spansk massegrav, en ældre kvinde bliver halshugget i Frederiksberg Have, og et attentat på en ledende rocker truer med at udløse bandekrig i de københavnske gader. Linnea Kirkegaard og Thor Dinesen må endnu en gang trække i arbejdstøjet, for at finde den røde tråd i de meget forskellige scenarier.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 4. feb. 2014

Til de mange krimilæsere, der holder af en mordgåde krydret med hovedpersonernes hverdagsliv og personlige udfordringer.

3. del af serien med vicepolitikommisær Thor Dinesen og knogleekspert Linnea Kirkegaard i hovedrollerne. Et friskt lig dukker op i en gammel spansk massegrav, en ældre kvinde bliver halshugget i Frederiksberg Have, og et attentat på en ledende rocker truer med at udløse bandekrig i de københavnske gader. Scenen er sat og det er op til de to hovedpersoner at finde en forbindelse, mellem den spanske borgerkrig, narkohandel og en forsvunden guldreserve, der måske er baggrundstæppet for det hele. Forfatterparrets karakteristiske krydsklip mellem personer og handlinger gør til tider handlingen fragmentarisk, men sikrer også en jævn spændingskurve i den ellers klassiske krimi-opbygning. Velskrevet og veldrejet underholdning.

Der er mange danske krimiforfattere, med hver deres makkerpar og denne ligger på linje med navne som Julie Hastrup, Lisbeth Bille, Inger Gammelgaard Madsen eller Inger Wolf. Linnea minder også om Christian Mørks knogleekspert Kit Henson.

En underholdende krimi med et aktuelt emne og velresearchede fakta som baggrund for et spændende plot. Der skal sluges et par usandsynligt heldige sammentræf undervejs, men alt i alt er man indfanget af historien, der klarer sig fint i midten af det danske krimifelt.


Jyllands-posten

d. 21. feb. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. feb. 2014


Berlingske tidende

d. 8. mar. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. mar. 2014


Politiken

d. 23. feb. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. feb. 2014


Weekendavisen

d. 7. mar. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 7. mar. 2014