I denne coming of age-roman for 16-årige og op møder vi Karl og Abu på 17 år, som er bedste venner og bosat i London i 2011. Deres liv forandres, da Karl opdager, at hans far lever og bor i Nigeria. En bog om race, køn og identitet i en global verden og om universelle emner som familie, venskab og mødet med kærligheden.
Karls mor er ofte syg, og han overnatter derfor næsten altid på en madras på Abus værelse. De har deres daglige kampe med kvarterets bøller, og mens Karl nærmer sig pigerne, er Abu noget mere tilbageholdende. En dag opdager Karl, at den far han troede var død, i virkeligheden bor i Nigeria. Karl kommer i kontakt med en ukendt onkel, og pludselig sidder Karl på et fly på vej til Afrika. Planen er, at han skal være afsted i to uger, men tingene udvikler sig. Karls far forsvinder, Karl får nye venskaber og en spirende forelskelse begynder. Karl har desuden en hemmelighed, som truer med at ødelægge det hele.
En roman, som berører mange emner, måske lidt for mange til at de hver især får det fokus, de fortjener. Det er sprogligt en svær roman at læse. Synsvinklen skifter ofte mellem Karl og Abu, der er indsat sms-korrespondancer, der bliver talt afrikansk-engelsk og teksten bliver brudt op af ordforklaringer.
Der er ikke andre bøger, som tackler præcis de samme emner. Bogen Londonstani berører dog nogle af de samme emner.