Bøger / skønlitteratur / roman

Nancy


Beskrivelse


Bornholm indhylles i en mystisk tåge, og snart er øen i undtagelsestilstand. 25-årige Nancy er nyforelsket, men frygter sin voldelige eks-kæreste. Samtidig viser det sig, at hun er udvalgt.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2015

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 6. nov. 2015

Bornholm bliver omsluttet af en mystisk tåge, som opsluger folk. De underjordiske rører på sig, og de har en plan med den unge kvinde Nancy, som er forelsket i Albert, men kærester med TT. En undergangsroman for voksne (og lidt mindre voksne).

En insisterende og mystisk tåge - fremkaldt af troldmænd - lægger sig massivt rundt om Bornholm. Mange tager flugten væk fra øen, men andre, der iblandt bogens 25-årige hovedperson Nancy, vælger at blive. Nancy bor sammen med Træner-Thomas, der er et voldeligt anlagt muskelbundt, men hun er forelsket i Albert, som hun går på HF med. Og alt imens den årlige byfest er under planlægning, planlægger de underjordiske menneskenes endeligt.

Det er uhygge og spænding på de højeste nagler. Den opslugende tåge skaber en stemning lig Titanic s undergang, og der er flere tydelige referencer til netop den katastrofe. De underjordiske vil vinde øen tilbage, da de mener, menneskene udpiner den med svineproduktion og turisme. Bogen bliver dermed - trods sit fantasy-islæt - også en velskrevet kommentar til den aktuelle miljø-tilstand. Men det er også en historie om ung kærlighed og det, at skulle finde sig et ståsted i livet. Romanen har det hele.

Den uhyggelige lovløshed, der hersker i et på flere måder begrænset samfund, minder både om En fortælling om blindhedUdkanten af Jose Saramago og Udkanten af Lasse Hjort MadsenDen uhyggelige lovløshed, der hersker i et på flere måder begrænset samfund, minder både om En fortælling om blindhed af Jose Saramago og af Lasse Hjort Madsen.


litteratursiden.dk

d. 9. nov. 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 9. nov. 2015

Overnaturlig og alligevel genkendelig undergangs- og udviklingsroman om at bryde med sin sociale arv og et Udkantsdanmark på katastrofekurs. Sikke en cocktail Dennis Gade Kofod kan skænke! Nancy på 2...


litteratursiden.dk

d. 2. feb. 2017

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 2. feb. 2017

Nancy er noget så eksotisk som en dansk undergangsroman hvis handling udspiller sig på Bornholm. Dennis Gade Kofod, som tidligere har beskæftiget sig med solskinsøen i romanen Nexø Trawl fra 2007, træ...


Berlingske tidende

d. 31. okt. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 31. okt. 2015


Politiken

d. 30. okt. 2015

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 30. okt. 2015


Jyllands-posten

d. 30. okt. 2015

af

af

Tobias Skiveren

d. 30. okt. 2015


Information

d. 31. okt. 2015

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 31. okt. 2015


Weekendavisen

d. 30. okt. 2015

af

af

Lars Bukdahl

d. 30. okt. 2015


Kristeligt dagblad

d. 30. okt. 2015

af

af

Martin Gregersen

d. 30. okt. 2015