Bøger / faglitteratur

Narhvalen og Nordkaperen : de sidste danskbyggede ubåde : Narhvalen-klassen


Beskrivelse


Beskrivelse af de to bådes historie fra tilblivelsen under den kolde krig til deres udfasning næsten 40 år senere. Undervejs fortælles om maskineri, sensorer, våben, livet ombord og hvordan ubådene under andre omstændigheder ville have kunne bruges i forsvaret af Danmark.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 16. okt. 2013

Låneren, der som jeg er bidt af ubåde, er godt underholdt i mange mørke vinteraftner med denne bog. Brugeren der ynder litteratur om det danske forsvar er ligeledes godt underholdt.

Narhvalen og Nordkaperen er, som titlen antyder, de sidste danske ubåde bygget på et dansk orlogsværft. Og dermed de sidste i en lang dansk tradition. I denne bog fortælles hele historien, fra beslutningen om at producere ubådene til deres triste endeligt i 2000. I bogens begyndende afsnit fortælles historien om hvordan denne skibsklasse bliver til samt nogle forklaringer af mere teknisk karakter. Herefter bevæger forfatteren sig videre for at fortælle om ubådenes mere end 32 år i dansk tjeneste. Alt dette krydres med en række fortællinger fra de forskellige chefer, der har været tjenstgørende om bord. Bogen er et sandt festfyrværkeri af anekdoter og information, og indeholder en række fotos, samt tegninger af teknisk karakter. Selve bogen er udgivet i en meget blød soft back-kvalitet, der virker en smule skrøbelig.

For yderligere fordybelse om danske ubåde se: Ubådene af DELFINEN-klassen fra 2009, eller Danske ubåde 1909-2004 fra 2005.

En yderst informativ og velskrevet bog, der vil tilfredsstille enhver ubådsentusiast. Bør dog nok købes med forsigtighed af de mindste biblioteker, bogens emne taget i betragtning.


Berlingske tidende

d. 27. sep. 2013

af

af

Christian Brøndum

d. 27. sep. 2013


Tidsskrift for søvæsen

Årg. 184, nr. 5 (2013)

af

af

1818

Årg. 184, nr. 5 (2013)