Bøger / faglitteratur

Narrativ coaching - en ny fortælling : individuelt og i team


Beskrivelse


Indføring i den narrative tilgang til udvikling af organisationer gennem coaching af individuelle medarbejdere og team.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 19. maj 2010

Bogen er skrevet for coachen; men andre interesserede som ledere eller folk, der selv søger coaching, kan fint læse med.

Bogen er tredelt. Første del drejer sig om det narrative. Her gennemgås, hvordan fortællingen kan være med til at åbne øjne for nye sider af en fastlåst situation, og hvordan den kan afdække "blinde pletter", andre mulige selvforståelser eller skjulte identiteter. Denne del af bogen er illustreret af cases, og her er øvelser til brug for afdækning af fortællingerne og evt. udvidelse af dem. Der guides i måder og teknikker at angribe fortællingerne på. Bogens anden del handler om coaching af teams. Her gennemgås forskellige former for teams, og hvad der karakteriserer et team i forhold til en gruppe. Der er afsnit om emner som sproget, lederrollen, selv-tilstande i teams, kontrakten, man må frem til - også om tavshedsregler. Tredje og korteste del har selve coaching-trenden i dagens samfund under behandling og ser på coaching som fænomen.

Der er godt gang i coaching-bøgerne. I forhold til Coaching i organisationer fra i år har denne vægten på den narrative metode, og i forhold til Syv fortællinger om narrativ praksis fra 2009 beskæftiger over én tredjedel af denne sig med teambaseret coaching.

Bogen udfylder ubetinget en plads blandt bøgerne om coaching.


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 28 (2010)

af

af

Malene Hansen

Årg. 41, nr. 28 (2010)