Bøger / skønlitteratur til børn

Natbjørn


Beskrivelse


Billedbog. Natbjørn tager natbussen ud for at spise lækre mareridt, som børn har stillet frem til ham. Men en nat har et barn sat en drøm med enhjørninger og regnbuer frem. Bvadr!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2018

af

af

Ole Laursen

d. 15. nov. 2018

Natbjørn kommer om natten for at spise sin livret: mareridt som børn gerne vil af med. Kærlig fortælling til børn på 3-6 år. Barnet kan i bogen (med lidt voksenhjælp) lære at lave en kasse af papir til at lægge mareridt i til Natbjørn.

På sin natlige tur finder Natbjørn de mareridt, som børn har sat ud foran husene i små kasser. Mareridtene er små uhyggevæsener som vrede pirater eller burgermonstre med pomfritter. Da Natbjørn finder en kasse med drømme i skikkelse af enhjørninger og regnbuer, vil han finde et barn at give drømmene til. Det lykkes, og i bytte får han drengens mareridt med edderkopper og slange. Dele af teksten er rimet. Bogen afsluttes med tegninger af Natbjørns uhyggelige livretter tilføjet en beskrivelse på rim. Ana de Moraes har skrevet teksten, mens Thiago de Moraes har tegnet. De har tidligere lavet billedbogen Zoomandens håndbog.

En dejligt drømmende, legende og original historie, som behandler emnet dygtigt og kærligt. At kun dele af teksten er rimet er dejligt afvekslende. Rimene er glimrende. Et eksempel: "Små drager med ild ud af næsen - en natbjørn er aldrig kræsen". Tegningerne er præget af både poesi og humor, er fulde af nattestemning, og spiller godt sammen med den glimrende tekst. De små monstre ser vrede ud, men er ikke uhyggelige at se på. Særdeles flot og poetisk forside på natblå baggrund med Natbjørn og forskellige mareridt og drømme.

Hvordan bekæmper man mareridt? er ligeledes en billedbog, som omhandler børns mareridt.


litteratursiden.dk

d. 14. sep. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 14. sep. 2019

Natbjørnen kan sende onde drømme langt væk, han inviterer til kram og dejlige bjørnebløde drømmebesøg. Hvor er det dejligt at vide, at hvis man har et mareridt, kan man få det byttet væk med en god dr...Informationer og udgaver