Bøger / skønlitteratur / roman

Natteskær


Beskrivelse


Jeg-fortælleren - en midaldrende mand - skal skilles fra sin unge kone. Han ser tilbage på deres turbulente og voldelige forhold, og det korte ægteskab.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2017

af

af

Merete Trap

d. 24. apr. 2017

"Det er svært at læse sig selv i øjenhøjde. Man kommer aldrig til at læse sig selv, sådan som man er". Stærk og velskrevet roman om partnervold, hvor manden er den udsatte. For læsere der gerne vil udfordres af stærk, dansk skønlitteratur. Også velegnet i læsekredse.

Den midaldrende jeg-fortæller er blevet skilt fra sin smukke, unge kone. Han ser tilbage på deres turbulente forhold. Forholdet bygger på et ubehageligt mønster hvor den unge kvinde først bliver mistænksom, bryder forholdet/aflyser brylluppet, og dernæst bliver voldelig med trusler til følge. På universitet truer en personalesag, som får fortælleren til at tage sin afsked. Pablo Llambias har siden 2009 været rektor på Forfatterskolen.

Dette er en velskrevet og voldsom roman om vold i intimsfæren. Hovedpersonen og den unge kvinde vikles dybere og dybere ind i en spiral af stor kærlighed og vold. Emnet partnervold behandles ofte fra den vinkel, hvor kvinden er den forulempede, men her er rollerne byttet rundt. Forfatteren har tidligere beskæftiget sig med psykisk sygdom, angst og midvejskriser, hvor grænserne mellem romanens hovedperson og forfatteren selv flyde sammen, og han gør det bragende godt.

Kan bedst sammenlignes med anden, velskrevet litteratur der befinder sig i grænselandet mellem fiktion og selvbiografi, som fx Karl Ove Knausgaards og Tomas Espedals forfatterskaber.


Berlingske tidende

d. 6. maj 2017

af

af

Søren Kassebeer

d. 6. maj 2017


Jyllands-posten

d. 4. juni 2017

af

af

Erik Svendsen

d. 4. juni 2017


Kristeligt dagblad

d. 26. maj 2017

af

af

Lars Handesten

d. 26. maj 2017


Information

d. 6. maj 2017

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 6. maj 2017


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Morten Kyndrup

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)