Bøger / faglitteratur / essays

Naturens sprog : historier fra virkeligheden om fortryllelse


Beskrivelse


Essays fra 22 mennesker, der på forskellig vis beskæftiger sig med naturen. Der fortælles både historier om fortryllende naturoplevelser, som vi hver eneste dag tager for givet, og foruroligende historier om , hvordan vi behandler vores natur på en måde, der ikke bare udsletter den, men også os selv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2018

af

af

Kent Skov

d. 17. maj 2018

En bog med artikler skrevet af engagerede mennesker, der har indsigt i naturens forskellige aspekter. For alle interesserede i den seriøse del af naturdebatten og i naturfilosofi.

Der er stor interesse for natur- og klimaspørgsmål, og emnet står også højt på den politiske dagsorden. Antologien består af 20 artikler og essays af danske miljø- og naturinteresserede og eksperter. Målet med bogen er at italesætte naturen på en måde, der spænder fra naturen som ressource til den største kilde til oplevelse. Det er således ikke (alene) biologer eller andre naturvidenskabsfolk, der er bidragydere. Tv-manden og debattøren Sebastian Klein har skrevet forordet, og en af redaktørerne, Cecilie Robow, der har skrevet artiklen "En dag i mit grønsorte indendørsliv", er antropolog. Også en teolog, stand up'eren Sebastian Dorset og formanden for Dyrenes Beskyttelse bidrager med mere skarpt skårede partsindlæg.

Det er i lange stræk nogle rigtig interessante og læseværdige artikler, debatindlæg og essays, der er repræsenteret i bogen. På sin egen måde udtrykker antologien de meget diverse synsvinkler og dimensioner, som naturdebatten og -oplevelsen udfolder sig i i dag. Bogen er interessant i sig selv, men er også fortrinlig som basis for debatter og til studiebrug inden for de enkelte artiklers emnefelter.

En anden antologi om menneskets natursyn med bidrag om naturens kvaliteter er Naturens værdi.


Kristeligt dagblad

d. 23. okt. 2018

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 23. okt. 2018


Præsteforeningens blad

Årg. 108, nr. 48 (2018)

af

af

Martin Ishøy (f. 1962-07-23)

Årg. 108, nr. 48 (2018)


Kaskelot

Nr. 222 (2018)

af

af

Charlotte Trolle Olsen

Nr. 222 (2018)