Bøger / faglitteratur til børn / idebøger


Beskrivelse


Bogen giver inspiration til brug af naturmaterialer både i institutioner og hjemme. Ideerne spænder fra trolde og nisser til fuglehuse og lamper.
Side 7: Sten (som trolde og lysestager); side 11: Blomsterkranse (af tørrede blade); side 14-15: Insekter (af naturmaterialer); side 18-19: Kogler (Koglefigurer); side 22-26: Trolde (af naturmaterialer eller filtede); side 23: Filtning (som trolde); side 30-32: Nisser (af træskiver).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2000

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 23. juni 2000

Denne hobbybog indeholder et væld af gode idéer til figurer og dekorative brugsting sammensat af indsamlede ting fra naturen. Bogen er opbygget således, at der er en vekselvirkning mellem et opslag med farvefotos af færdige produkter efterfulgt af et opslag, der giver anvisning på fremstillingen af de præsenterede modeller, og der er en rækkefølge fra det enkle til det mere vanskelige. Blandt de mange muligheder er f.eks. sommerlampe af hulsten, stenfugle, bladbillede, koglefigur, filtede trolde, barkkrans, birkemænd, grenting, høfigurer samt fuglehus af pil og søgræsreb. Det er en inspirerende og instruktiv samling, der i forordet giver få, men væsentlige gode råd vedr. hjælpemidler. Den præcise tekst kan selvlæses fra 4.-5. kl. De mange illustrationer består af klare farvefotos samt s/h stregtegninger. Bogen har en bred anvendelsesflade. Den kan bruges privat, i børneinstitutioner samt i skoleregi, hvor den bl.a. vil kunne anvendes i forbindelse med naturemner i indskolingen.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2000

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 23. juni 2000

Bog i kvadratisk format. Illustreret med sort/hvide stregtegninger og sidestore farvefotografier instrueres f.eks. i fremstilling af sommerlamper af hulsten, birkemænd, høbamse, kurv af pil og søgræs samt fisker af østersskaller og filtede trolde. Bogen kommer vidt omkring, der bruges alt lige fra hø til afgnavede knogler. Sproget er instruktiv og kontant, og den følges af en stregtegning der klart skal virke instruktiv, men af og til minder de mig mest om mislykkede eller forkert proportionerede vignetter. Derimod præsenterer farvefotografierne tingene på en indbydende og ret tydelig måde. Bogens første del er den letteste. Børn fra 7 år kan være med til de letteste ting, men sværhedsgraden stiger hurtigt. Bogen egner sig, på grund af det store sving i sværhedsgraden, nok mere til brug i familien eller på integrerede institutioner end til brug i f.eks. en børnehave. Den kan supplere de mange titler børne- og voksenbiblioteket har i forvejen. Forsiden virker lidt rodet, men præsenterer dog bogens emne via stort farvefotografi. Jeg synes især at horisontal anbragt tekst såvel foroven som forneden samt vertikal tekst: titlen – anbragt yderst til højre, giver et ret forvirrende førstehåndsindtryk af bogen når man ser forsiden. Dækkende bagsidetekst med tre små fine fotos.