Bøger / faglitteratur

Netværksskolen


Beskrivelse


Indhold: Morten Bay: Det decentrale klasselokale. Karin Tweddell Levinsen: Didaktisk design i netværksskolen : at sætte rammer for hverdagens praksis. John Klesner: Det digitale penalhus i netværksskolen. "Teacher! Leave them kids alone" / af Mette Hauch og Martin Ryum. Marianne Kron: Globale input til en dansk folkeskole. Bo Clausen: Når utopien bliver til virkelighed. Bjarne Thostrup: Ud over skranken : fra skolebibliotekar til læringsvejleder. Kasper Koed: Mediepatruljen : elever som katalysatorer og formidlere af ny viden. David Garde-Tschertok: Epilog : turen går til netværksskolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 25. feb. 2013

Denne debatbog er et både spændende og yderst aktuelt indspark til de pædagogiske diskussioner og til selve undervisningen på læreruddannelsen. Bogen tager sit udgangspunkt i web 2.0 og elevernes brug af sociale netværk. Visionen er at bringe skolen på omdrejningshøjde med det omgivende samfund og elevernes egen verden, hvor moderne teknologi og sociale netværk er en fast bestanddel af hverdagen. Bogen er et pædagogisk spændende indspark, som kan skabe megen pædagogisk debat for både grundskolens lærere og lærerstuderende, hvor der vil være tydelige holdninger for og imod netværksskolen.

Bogen giver bud på fremtidens skole og viser, hvordan man med udgangspunkt i tidens teknologi og elevernes brug heraf kan skabe en skole af faglig høj kvalitet, som ikke er organiseret i fag og klokketimer. En skole, som adskiller sig fra den traditionelle grundskole, som vi kender i dag. En skole, som er på omdrejningshøjde med et samfund i forandring.

Netværksskolen er et interessant og meget aktuelt indlæg i den pædagogiske debat om fremtidens skole. Så aktuelt at der ikke findes tilsvarende bøger om emnet endnu.

Aktuel debatbog, som rummer meget debatstof og som præsenterer et bud på fremtidens skole, undervisning og læring.