Bøger / faglitteratur / bibliografier

Nietzsche som etiker


Beskrivelse


Med udgangspunkt i værkerne "Schopenhauer als Erzieher" og "Also sprach Zarathustra" tager forfatteren Nietzsches filosofiske status op til overvejelse og søger at rehabilitere ham som etiker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 3. mar. 2010

Bogen henvender sig til en snæver kreds af filosofi- og idehistorisk interesserede og fagfolk på universiteterne.

Forfatteren er mag.art. i filosofi og ph.d.-stipendiat ved Roskilde Universitet. Efter en indledning hvor forfatteren lægger afstand til både den engelsk- og tysksprogede Nietzsches-forståelse falder bogen i 3 dele hvor Nietzsches filosofiske status analyseres især på baggrund af værkerne "Schopenhauer som opdrager" og Also sprach Zarathustra. Bogen lægger op til en ny forståelse af Nietzsche som etiker og vil givet være interessant for faglige kredse som beskæftiger sig med området.

I 1987 udkom seneste monografi om Nietzsches filosofi og tænkning på 93 sider af Inge Houmann Nietzsche. Ellers er Nietzsche og hans tænkning beskrevet i flere filosofi- og idehistoriske værker, men ikke med en grundighed og tilgang som nærværende bog.

En kompetent "smal" udgivelse som på baggrund af analyser af nogle af Nietzsche hovedværker forsøger at genrejse ham som etiker bl.a. ved afvisning af engelsk- og tysksprogede Nietzsche-forståelser.


Filosofi

2010, nr. 3

af

af

Solveig Lykke Petersen

2010, nr. 3