Bøger / skønlitteratur til børn / roman

No og mig


Beskrivelse


Gennem den 12-årige og superbegavede pige Lou oplever vi mødet med den hjemløse No, herunder Lou's interesse for hende og ønske om at give hende en plads i sin problemramte familie. Det lykkes ikke helt, men alle udvikler sig ved forsøget.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2010

af

af

Beth Høst

d. 16. aug. 2010

Bogen er en af de sjældne ægte "cross-over"-udgivelser, en historie, der på lige fod henvender sig både til unge og til voksne læsere. Den unge skal være en god og ambitiøs læser, ønske sig indhold, følelser og en vedkommende historie. Den voksne læser kan værdsætte den elegante og gribende fortælling, der ikke bryder loyaliteten mod hovedfiguren på noget sted. Den voksne læser skal interessere sig for skæbner, familiens sameksistens og interessant ny litteratur, der ikke er engelsk/amerikansk/skandinavisk.

Forfatteren har flere romaner bag sig, denne er prisbelønnet, bestseller og en filmatisering er på vej. Det er forfatterens første på dansk. Det er en historie om 13-årige Lou med det tårnhøje IQ og 2 år forud for sine jævnaldrende, hendes familiesituation er tragisk, moderen har lukket sig inde i sig selv efter at have mistet et barn, faderen er depressiv. Lou møder en hjemløs pige, No, på banegården, hun interesserer sig voldsomt for hende, laver en skoleopgave om hjemløse, som giver uventet status i klassen. Det lykkes Lou, at få både forældrenes og Nos accept til at No flytter hjem til dem, og det er i starten en succes. Der er ingen 100% happy ending, men det er en velfortalt historie udelukkende og troværdigt oplevet fra Lous vinkel.

En fornemmelses- og ikke emnesammenligning bringer Anna Gavalda frem for mig.

Der er en fin læseoplevelse her til flere aldersklasser.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2010

af

af

Line Hoffgaard

d. 21. sep. 2010

En lille fin litterær perle af en roman om at finde sig selv, om ikke at høre til og om den første forelskelse. En fortælling alle bør unde sig selv tid til at læse. Til en skoleopgave vælger den højt...