Bøger / skønlitteratur til børn

Noa hjælper far


Beskrivelse


Billedbog. Noa og far arbejder sammen i værkstedet. Bagefter vasker de bil, og til slut laver de mad, så den kan være klar, når mor kommer hjem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2008

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 6. okt. 2008

2 lette billedbøger for billedbogslæsere fra ca. 2 år.

2 nye bøger om den veltilpassede og glade Noa, som vi tidligere har stiftet bekendtskab med i flere billedbøger, bl.a. Noa og bedstefar, 2007. I Noa rejser med tog er Noa og far sammen ude på en togtur, som vi følger lige fra billetkøbet, og til far og Noa skal af igen. I Noa hjælper far arbejder Noa og far sammen i værkstedet, og bagefter vasker de bil for til slut at lave mad. Som i de tidligere Noa-bøger får vi et par rare, glade og overskuelige historier om nogle for målgruppen genkendelige emner og situationer fortalt i en kort, velskrevet tekst. Bøgerne er som de tidligere bind trykt på kraftigt papir og er illustreret med farveglade, bevidst naivistiske tegninger i en karikeret og stærkt stiliseret og kraftig streg, som er ganske typisk for en række billedbøger fra Flandern (og Holland).

Stregen og stilen i disse bøger er som i tegnerens tidligere bøger om Noa og om Nanna.

Som det er tilfældet med de tidligere bind i serien, får vi også her nogle positive og problemfrie billedbøger, om nogle for målgruppen let genkendelige emner. De kraftige sider gør, at bøgerne kan holde til mange gennemlæsninger.Informationer og udgaver