Bøger / faglitteratur

Nonner og sygepleje i renæssancen : De Barmhjertige Døtre i sygeplejens tjeneste


Beskrivelse


Forfatteren har samlet viden fra national og international forskning om nonner og sygepleje i renæssancens Europa samt viser hvilken indflydelse nonner har haft på moderne sygepleje.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2010

af

af

Katja Larsen

d. 10. sep. 2010

En lille bog om nonner og sygepleje på renæssancens tid, der kan bruges af studerende og andre med interesse for emnet.

Susanne Malchau Dietz er lektor og forskningsleder ved Diakonissestiftelsens Sygeplejeskole og samler i denne bog, viden fra national og international forskning om nonner og sygepleje i renæssancen. Forfatteren forsøger at afmytologisere de almene forestillinger om, hvorfor nogle kvinder vælger, og gennem tiden har valgt, at blive nonner. Samtidig viser forfatteren, hvilken indflydelse nonner har haft på moderne sygepleje. En fysisk undseelig bog om et smalt emne, med god litteraturliste. Sproget er enkelte steder lidt omstændeligt.

Der er ikke umiddelbart andet om emnet, så denne udgivelse har sin berettigelse på især større biblioteker samt fagbiblioteker.

En udmærket lille udgivelse om et emne, som måske ikke lige er det mest efterspurgte, men studerende og andre med interesse for nonner eller sygepleje skal nok finde vej til denne bog.


Sygepleje & historie

Årg. 14, nr. 40 (2010)

af

af

Kirsten Frederiksen

Årg. 14, nr. 40 (2010)