Bøger / faglitteratur / håndbøger

Nordeuropas fugle


Beskrivelse


Samtlige ynglefugle, i alt 420 arter, i Nordeuropa, de mest almindelige trækfugle og over 130 sjældne strejfgæster beskrives i tekst og farvefotos.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 2. dec. 2019

Praktisk felthåndbog til både nybegyndere og den mere seriøse ornitolog. Her findes beskrivelser af samtlige ynglefugle og almindelige trækgæster i det nordlige Europa.

I Nordeuropas fugle beskrives samtlige ynglefugle og de mest almindelige trækfugle. Bogens indeholder 420 arter, der alle er beskrevet med tekst og cirka 1200 fotos. Hver art beskrives i en række afsnit som JIZZ (general impression of size and shape), stemme, dragt, forvekslingsmuligheder og udbredelse beskrives hvis muligt. De enkelte arter ledsages også af et udbredelseskort til Norden. 340 af arterne har desuden en QR-kode, der linker til fuglens stemme som lydfil, hvilket især er praktisk i felten med en mobiltelefon. På bogen første opslag findes en silhuetguide, der hjælper til at identificere fuglenes familie eller slægt. Hver silhuet ledet til en oversigtstavler over arten. Lars Gejl er professionel naturfotograf og naturfagbogsforfatter, og har en række udgivelser bag sig.

Bogen er både praktisk og fint formidlende, med fint forklarende tekster og god identifikationshjælp. Fotosiden er i en klasse for sig, hvor de enkelte arter gengives flot. Teksten er enkelte steder lettere teknisk, men alle termer forklares på pædagogisk vis, så selv nybegynderne kan være med. En flot guide til fuglefolket.

Nordeuropas fugle er baseret på FuglefelthåndbogenFugle i felten 3. udgave. Fugle i felten har stadig førstepladsen, som den foretrukne feltguide blandt ornitologerNordeuropas fugle er baseret på Fuglefelthåndbogen 3. udgave. har stadig førstepladsen, som den foretrukne feltguide blandt ornitologer.