Bøger / faglitteratur / opskrifter

Nordisk charcuteri : spegning, fermentering, saltning, røgning, tørring og syltning af kød og fisk


Beskrivelse


En grundbog med opskrifter fra hele Norden på skinker, postejer, riletter, patéer, pølser, rullepølser, røget fisk og kød m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 23. jan. 2017

Confiteret, henkogt, fermenteret, røget, saltet eller tørret. Mulighederne er mange når fødevarer skal konserveres. Læs og lær om de mange teknikker og fyld fadeburet med lækre madvarer. For dig der er glad for at stå i køkkenet og ikke står tilbage for en udfordring.

"Nordisk charcuteri" er en trin-for-trin vejledning i saltning, røgning, fermentering ect. og en kogebog. Bogen indledes med et afsnit der præsenterer de basale teknikker indenfor "old school" konservering af fødevarer. Efterfølgende kommer der en række kapitler der beskriver emner som: pølser med fyld af kød, skaldyr eller fisk, postejer, pier, galantiner samt ballotiner eller kødpostejer, farsbrød og sylter. Alle opskrifterne indledes med en kort indledning der bla. fortæller hvor og hvordan opskriften er blevet benyttet. Bogen er indbundet og indeholder billedmateriale.

En spændende, anderledes og alternativ kogebog der med sine opskrifter tager fat på det klassiske/historiske nordiske køkken. Opskrifterne er klare i mælet og nemme at følge og kræver sjældent specialingredienser der ikke kan erhverves i et almindeligt supermarked. Dog kræver en del af opskrifterne plads til tørring og/eller mulighed for røgning samt udvidet kølekapacitet. Dette skal man dog ikke lade sig skræmme af, så på med forklædet og ud i køkkenet.

For yderligere litteratur og inspiration se: Saltning og røgningSaltet & røget eller Saltet & røgetFor yderligere litteratur og inspiration se: Saltning og røgning eller .