Bøger / faglitteratur / opskrifter

Saltning og røgning


Beskrivelse


Indeholder anvisning på hvordan man selv bygger en røgeovn, teknikker indenfor saltning og røgning samt serveringsopskrifter med forslag til tilbehør.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 1999

af

af

Lone Krøgh

d. 20. okt. 1999

Saltning og røgning er en veldisponeret og instruktiv kogebog, der meget vel kan gå hen og blive det nye standardværk på området. I forvejen findes Kringelbachs salte- og røgebog (1973 & 1990) og Røgning af skinker og andre kødvarer (1986). Bogen er lige til at gå til og er holdt i et klart sprog, og den indeholder dels teknik, dels opskrifter. Grundteknikken bag saltning og røgning gennemgåes, hvorefter lette teknikker og lidt sværere teknikker introduceres, og der er anvisninger på hvordan man bygger sin egen røgeovn til kold- og varmrøgning. Har man først lært sig teknikkerne bag saltning og røgning, giver bogen mange muligheder for tilberedning af fisk, fjerkræ, lam, svin, okse og vildt tilligemed pølseproduktion. Der er både opskrifter på gamle kendinge og på avancerede varianter, og der er ligeledes enkelte opskrifter på surt tilbehør og på brød. Forfatteren er køkkenchef og medforfatter til Lystfiskerkogebogen (1996).


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 13. nov. 2015

Kogebog til dem, der gerne selv vil igang med at røge og salte kød og fisk.

Ny udgave af dansk kogebog, som i et klart sprog fortæller om røgningen og saltningens kunst. Grundteknikkerne gennemgås, både de lette og de lidt sværere, vigtigheden af hygiejne understreges, og endelig gives der en række opskrifter med røg- og saltvarer samt forslag til tilbehør. Desuden kort introduktion til at bygge sin egen røgeovn. Register og enkelte fotografier.

Udmærket, veldisponeret og instruktiv kogebog, som især nybegynderen kan få glæde af. Anvisningerne er klare og umisforståelige, og maden er befriende enkel og ingredienslisterne tilsvarende korte.

I forhold til 1. udgave fra 1999 er antallet af opskrifter udvidet og enkelte fotografier tilføjet, mens resten af indholdet er uændret. De sidste par år er der udkommet flere tilsvarende bøger, fx Røgning som hobbyMad med røgSaltet & røget, Mad med røg og Saltet & røgetI forhold til 1. udgave fra 1999 er antallet af opskrifter udvidet og enkelte fotografier tilføjet, mens resten af indholdet er uændret. De sidste par år er der udkommet flere tilsvarende bøger, fx Røgning som hobby, og Saltet & røgetI forhold til 1. udgave fra 1999 er antallet af opskrifter udvidet og enkelte fotografier tilføjet, mens resten af indholdet er uændret. De sidste par år er der udkommet flere tilsvarende bøger, fx Røgning som hobby, Mad med røg og .


Jæger

Årg. 9, nr. 1 (2000)

af

af

Finn K. Sørensen

Årg. 9, nr. 1 (2000)