Bøger / faglitteratur

Nu laver vi de lektier! : sådan hjælper du dit skolebarn


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2010

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 25. okt. 2010

Nu laver vi de lektier! kan bruges af alle, der omgås skolesøgende børn, det kan være forældre, bedsteforældre, eller andre, der læser lektier med børn. Bogen har en fængende titel og en forside med et godt blikfang. Den vil appellere til de fleste forældre, der gerne søger råd og vejledning til børneopdragelse i fagbøger.

Bogen er skrevet af en uddannet lærer, der også har udviklet privatundervisningsfirmaet Time2learn. Bogen er overskueligt opbygget. Der gives gode råd til at etablere gode lektielæsningsvaner. Der er en fin oversigt over de forskellige emner indenfor fagene dansk, matematik og engelsk og de udfordringer, der er indenfor de forskellige fag. Der er også anvisninger på, hvordan konkrete opgaver løses i dag, i forhold til hvordan de blev løst, da forældrene gik i skole. Bagerst i bogen er der mange links om dansk, matematik, engelsk og tysk og også om børns forskellige læringsstile. Der er også et rigtigt godt register. Generelt for alle bogens afsnit er en høj grad af overskuelighed og et øje for de forskellige alderstrin og specifikke udfordringer, der dertil hører. Bogen dækker alle klassetrin.

Der findes ikke en tilsvarende udgivelse af samme omfang på dansk.

Bogen er et rigtigt godt værktøj til forældre med skolesøgende børn. En yderst saglig og enkel bog, der giver nemme og brugbare anvisninger på problemløsning i forhold til lektielæsning og læring. Bogen kan både bruges som et opslagsværk ved hjælp af det gode register bagerst i bogen, eller læses som inspiration.


Undervisere.dk

Årg. 5, feb. (2011)

af

af

Helge Christiansen

Årg. 5, feb. (2011)