Bogen er en beskrivelse af Bahai-organisationens udvikling i Danmark og også på verdensplan fra første halvdel af det 20. århundrede. Bogen vil først og fremmest interessere mennesker som i forvejen har tilknytning til religionen. Som information for udenforstående om selve trosretningens indhold og substans har den ingen værdi.
Bahai er en monoteistisk religion med udspring i Iran. Den startede i midten af det 19. århundrede og har bredt sig til mange lande på alle (?) kontinenter. Visionen er at mennesker kan leve i fred og harmoni på Jorden. Bogens forfatter (f. 1938) blev allerede som ung tilknyttet bahai-samfundet. Bogen beskriver til dels hendes egen forbindelse med bahai-samfundet og dels samfundets organisatoriske udvikling med omtale af fremtrædende personer. Det er ikke en levnedsbeskrivelse og heller ikke en uddybning af religionens åndelige dimension. Som historisk dokument har den værdi for bahai-samfundet, men i bibliotekerne vil bogen appellere til en meget snæver kreds. Bahaisamfundet i Danmark tæller 330 medlemmer.
Forfatteren har tidligere skrevet Fra Shiraz til Akko, 1991 - en historisk beskrivelse af bahai-troens oprindelse fra 1855 til 1921. Troen er omtalt i diverse oversigtsværker fx i Guder til alle, 2007.
En noget tør og indforstået bog om bahai-samfundets udvikling i Danmark og verden gennem de sidste 6-7 årtier.