Bøger / faglitteratur

Nye maleteknikker og farvesammensætning


Beskrivelse


Om maling samt vedligeholdelse af blandt andet overflader, lofter, vinduer, ind-og udvendigt træværk, gulve, metal og facader.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 18. apr. 2013

Egner sig for biblioteksbrugeren der er glad for "gør-det-selv" arbejde. Eller simpelthen bare for låneren der skal til at male/renovere og mangler nogle arbejdsanvisninger og noget inspiration.

For noget tid siden havde jeg fornøjelsen at anmelde den første bog i denne serie, Gamle maleteknikker og farvelære fra 2012. Og denne nummer to er bestemt ikke nogen skuffelse. Bogen er delt op i en række nemt overskuelige afsnit der beskriver behandlingen af såvel gulve og lofter som metal og facader. Der er intet fotomateriale i bogen, hvilket nybegynderen evt. vil mangle. Hvis jeg skulle være krakilsk kunne jeg godt ønske mig et afsnit om miljøvenlige produkter og metoder, men som ivrig "gør-det-selv" håndværker er jeg rigeligt dækket ind med bogens indhold. Selve bogen er udgivet i hardback kvalitet, og er til min store glæde trykt på FSC godkendt papir.

Gamle maleteknikker og hvordan de udføres er klart den dominerende genre på folkebibliotekerne. For yderligere litteratur om nye maleteknikker se Forny og indret med maling og farver fra 1999.

En meget grundig og letforståelig bog med anvisninger og metoder der er nemme at følge og gå til. Mit personlige eksemplar af bogen, har allerede fået en fast plads i mit værksted.