Bøger / faglitteratur til børn

Nye påskeklip i karton


Beskrivelse


Forslag til hvordan man kan fremstille modeller af bl.a påskekyllinger og -harer i farvet karton. Med en del utraditionelle motiver.
Side 8-49 og 54-72: Vinduespynt (af karton); side 50: Servietringe (af karton); side 51: Bordkort (af karton); side 52-53: Æggebægre (af karton).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 1999

af

af

Susanne Thøfner

d. 3. dec. 1999

Forfatteren, der tidligere har udgivet adskillige klippebøger, kommer her med en samling påskeklip, der er klippet/skåret i kulørt karton, der bagefter er forsynet med pålimede detaljer. Her er primært tale om små og store ophæng, suppleret med enkelte kort, bordpynt o.l. Kyllinger, harer og ællinger med runde former og i glade, traditionelle påskefarver boltrer sig sammen med forårsblomster i de venlige klip, der vil tiltale både børn og voksne. Modeludvalget passer til den traditionelle påske, men forfatteren har bl.a. med sin windsurfende påskekylling og en racerbilskørende kylling haft et glimt i øjet. Bogen fremtræder nydeligt med adskillige af sine modeller på omslagets farvefotos. De enkelte modeller præsenteres med ultrakort tekst, tydelige skabeloner i fuld størrelse og farvefotos af de færdige modeller. En nydelig og gennemarbejdet samling modeller, der er middelsvære at udføre og supplerer de øvrige påskeklipsbøger pænt. En del af modellerne kan udføres af større børn, fra 10-11 år, men bogen henvender sig dog primært til voksenbibliotekets lånere.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 1999

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 3. dec. 1999

Modeller til påskeklip, der ikke tilføjer emnet noget nyt. Der er tale om skabeloner til påskeophæng, bordpynt og påskekort. Alle modeller skærer eller klipper man ud i karton. Det er fortrinsvis voksne hænder, der skal til, for at magte opgaverne, men børn kan bruge nogle af modellerne, hvis man kopierer dem på farvet karton. Der er kyllinger og påskeharer i alle afskygninger. På trods af, at alle modeller er nye, finder man let påskehobbybøger på skolebibliotekets hylder, der egner sig bedre til børn, som har sjovere ideer, og som ikke ensidigt præsenterer uroer og vinduesophæng som denne. Bogen har et opslag om materialer og redskaber, inden skabeloner og modeller bliver præsenteret. Modellerne er nemme at kopiere på maskinen, men flere er svære at skære/klippe ud. Der er kun få linier tekst ved hver model. Alle er vist på farvefotos, og der er henvisninger ved arbejdsbeskrivelsen til disse.