Samling af ældre nyhedsnotitser fra fransk presse om dramatiske begivenheder først i 1900-tallet. For interesserede i historisk journalistik.
En samling af 1210 notitser, der blev bragt anonymt i det parisiske dagblad "Le Matin" i 1906. Rubrikken kaldtes "Forskellige hændelser" og handlede om dramatiske begivenheder fra telegrambureauerne, der skulle refereres ultrakort på tre linjer. Det drejer sig fortrinsvis om tragiske hændelser, ulykker og drab, men også mere undselige hverdagshændelser, sniger sig ind. Manden og historien bag er interessant: Felix Fénéon (1861-1944) var egentlig embedsmand i det franske krigsministerium, men havde sit private engagement som kunstkritiker, kunsthandler og som politisk anarkist. Teksterne lyder typisk, som: "En slags eremit, som havde logi hos en araber i udkanten af Constantine, stak af med dennes pengekasse og datter.".
Voldsomme begivenheder fra Paris' barske liv leveres trods den korte form både med kynisme og sort humor. Den nedbarberede nyhed leveres med både præcision og underliggende social indignation, så den i sig selv kommer til at give hverdagsdramaerne den særlige ironisk dimension, der også har givet inspiration til nutidens mere personlige journalistiske genrer. Det ændrer ikke ved, at så mange fortidige begivenheder gengivet i samme form bliver ensformigt.
Mere generelt om den journalistiske metode findes fx Fortællende journalistik.