En række farverige samtidige beretninger fra forskellige arbejdspladser ved stats- og privatbanerne i guldalderen 1887-1966 på åsteder Danmark rundt. For jernbanehistorisk interesserede.
Bogen, som indgår i serien "Jernbaneliv", rummer foruden et hav af ældre banefotos en række tilbageblik i form af samtidige artikler fra aviser og blade. Vi følger fx før århundredeskiftet posttoget mellem København og Korsør, hører om konduktørens arbejde og snuser til livet på Fredericia banegård. Derudover kommer vi med to nyåbnede privatbaner på Bornholm og i Nordsjælland i 1913 og 1916. I 1920'erne er vi på tur med Triangels første motorvogn. 1934 køre vi med lyntogets forløber over Sjælland og et af de sidste persontog på Amagerbanen i 1938. 2. verdenskrig bringer os fx til Grindsted med Europas ældste lokomotiv og på tur med Grisen på Nærumbanen og skinnerutebilen Mariehønen i Nordjylland. I 1956 møder vi fx landets yngste stationsforstander Edith Hansen på Langeland, inden bogen afsluttes med sidste tur med skinnebussen med banen ved Spøttrup 1966.
Et fint stykke jernbanekulturhistorie set gennem samtidens journalisters øjne og skrevet i tidens ofte lidt omstændeligt og svulstigt anlagte journalistik af fx Henrik Cavling og Jeppe Aakjær. Beretningerne er visuelt formidlet i en indbydende gennemillustreret ramme af fine samtidsfotos fra åsteder, personer og materiel.
Sammenlignelige er primært: Der kommer togLangs mindernes spor og Langs mindernes sporSammenlignelige er primært: Der kommer tog og .