Film / nonfiktion / dokumentarfilm

Oceans


Beskrivelse


En rejse under havet til 50 forskellige steder og fra 70 forskellige ekspeditioner giver et indblik i hvad der findes under vandoverfladen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2011

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 9. dec. 2011

Rammehistorien er et ønske om at forklare næste generation, hvor vigtigt det er for planeten Jordens balance at passe på havet og dets liv.

"Forbløffende", "enestående" og "underskøn" er blot nogle af de ord, anmeldere af denne film har benyttet sig af. Og det er også en ualmindelig flot billedside, der venter én. Der er tale om en naturfilm, der viser mangfoldigheden af livet i havet , men også påpeger, at havet er truet af forurening. Man får som seer ikke mange faktaoplysninger (bortset fra hvad der kan "læses" ud af billederne), og der speakes ikke ret meget. Billederne af imponerende hvaler, menneskelignende pingviner, voldsomme storme og skildpaddeunger på farefuld færd (for bare at nævne et fåtal af emnerne) skal tale for sig selv. Filmen er skabt over en periode på 6 år, hvor instruktørerne med deres kamerahold har besøgt 50 forskellige steder på 70 ekspeditioner. Instruktørerne har tidligere lavet Fugle på rejse sammen.

Bibliotekerne har haft mulighed for at købe Oceans, 2009 og Den blå planet, 2003. Begge har flere egentlige informationer om livet i havene, men ikke helt så flot en billedside som denne.

Det er en rigtig, rigtig flot og (helt retfærdigt) prisbelønnet film om verdenshavene med imponerende billeder, der skal tale for sig selv. Man ser rigtig, rigtig mange fiskestimer og graciøse hvaler - så mange, at jeg synes, at filmen ville have vundet ved at være knap så lang. Trods indvendingen anbefales filmen varmt.


Jyllands-posten

d. 3. feb. 2011

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 3. feb. 2011


Politiken

d. 3. feb. 2011

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 3. feb. 2011


Berlingske tidende

d. 3. feb. 2011

af

af

Ann Lind Andersen

d. 3. feb. 2011


Kristeligt dagblad

d. 3. feb. 2011

af

af

Søren Hermansen

d. 3. feb. 2011


Weekendavisen

d. 4. feb. 2011

af

af

Bo Green Jensen

d. 4. feb. 2011