Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ødemarken


Beskrivelse


Fantasy. I sin søgen efter det Mørke Tårn bevæger revolvermanden sig gennem bizarre og kaotiske landskaber og byer til Midtverden, som bevogtes af kæmpebjørnen Shardik og videre herfra sammen med en uhyggelig computer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2003

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 20. nov. 2003

Genudgivelse for anden gang og på tredje forlag af bind 3 i Kings hovedværk - serien Det mørke tårn. Det giver en aktuel mulighed for at supplere, for mens der har været lang ventetid mellem bd. 1-4 (eng 1982-1997 og dansk 1991-98), vil de sidste 3 bind komme hurtigt, og det vil til den tid sikkert øge efterspørgslen efter hele serien. De sidste bind er skrevet, bd. 5 er udkommet i USA, hvor de sidste to bind kommer næste år. Serien foregår i et forunderligt (for nogle sikkert for underligt) fantasyunivers med spring mellem flere verdener og mellem fortid, nutid og fremtid. Dette bind samler de fire deltagere i aktionsgruppen - den sidste revolvermand i alle verdener, en eks-junkie, en sort, handicappet skizofren kvinde samt en dreng, der er død i én af de andre verdener - i én verden. Her rejser de rundt i en fælles kamp mod onde, mystiske væsener og kræfter med målet af finde Det Mørke Tårn. I bogen og serien som helhed er der en lang række citater og henvisninger til andre bøger, musik, steder, historiske begivenheder, osv., og det gør bogen til en særlig oplevelse foruden den spændende handling, der ligger fjernt fra Kings bøger med horror/gys. Det er vigtigt at læse serien i den rigtige rækkefølge, for f.eks. dette bind slutter med en seriøs cliffhanger.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

Det 3. bind i Kings fascinerende epos om revolvermanden Rolands jagt efter Det mørke tårn (Revolvermanden, 1991, Udvælgelsen, 1991). Roland og hans 3 følgesvende bevæger sig ad Strålens vej,fra porten til Midtverden, hvor kæmpebjørnen Shardik! vogter, gennem mærkelige og bizarre landskaber til byen Lod, nedsunket i anarki og kaos, hvor fra den videre færd mod Tårnet fortsætter, iuhyggeligt selskab med robottoget Blaine, en selvtænkende monorial-maskine, med onde hensigter. Et bind hvor facts og fiction, fortid og nutid, parallelverdener, gamle riter og ny teknologi blandestil en storslået fantasy og hvor King med sædvanlig sproglig spændstighed fanger og fængsler læseren og bringer ham/hende uimodståeligt ind i denne mærkelige verden, i følgeskab med den mystiskeRoland, revolvermand, gralridder, på vej mod nye eventyr, for turen fortsætter i 4. bind, heldigvis.


Jyllands-posten

d. 2. nov. 1993

af

af

Ib Monty

d. 2. nov. 1993


Politiken

d. 5. sep. 1993

af

af

Niels Dalgaard

d. 5. sep. 1993


Proxima

Nr. 59/60 (1994)

af

af

Klaus Æ. Mogensen

Nr. 59/60 (1994)