Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Øen med de grønne appelsiner


Beskrivelse


Sammen med sin far, der er journalist, rejser Eva til Madagaskar. Her oplever hun en fremmedartet kultur, fuld af eventyr, overtro og myter, samt modsætningerne mellem den fattige lokalbefolkning og de velhavende indere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 18. dec. 2018

FDF/FPF udgiver en række bøger med u-lands og missionslitteratur, og i denne den første tager forfatteren læseren med på en rejse til Madagaskar. Rejseskildringen opleves og videregives af denca. 12-årige Eva, som sammen med sin far, der er journalist, tager til den store ø ved Afrikas kyst for at skrive en række artikler. Med Eva og faderen rejser desuden en udsending fra FolkekirkensNødhjælp ved navn Uffe, som skal forsøge at organisere et hjælpeprogram for befolkningen. Indflettet i rejseskildringen får vi en række madagassiske myter, fabler og eventyr, som på naturlig vistjener til at give en baggrund for den fremmedartede levevis. Forfatteren, som jo ellers mest er kendt for den humoristiske genre, har skrevet en absolut varm og solidarisk børnebog. Historien vilsammen med de vellykkede kultegninger af Bent Hviid bibringe læseren et stærkt og levende indtryk af Madagaskar specielt og u-landsproblematikken generelt. Meget anbefalelsesværdig til oplæsningfra ca. 11 år.Selvlæsning fra 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Irene Sloth Sørensen

d. 18. dec. 2018

Bogen er et bestillingsarbejde fra FDF/FPF i lighed med Bjarne Reuters Bundhu der udkom i 1985. Formålet med disse bøger er at skabe forståelse for andre landes kultur og baggrund samt giveindsigt i andre menneskers hverdag. I dette tilfælde er det øen Madagaskar, der opleves gennem den 10-11-årige danske pige Evas øjne. Det er blevet en mellemting mellem faktaviden og fiktion, enblanding af øens historie og den nuværende befolknings levevis krydret med historien og sagn fra øen. Det lykkes forfatteren at give et godt indblik i øens fremmedartede natur, og da der ikkefindes andet om Madagaskar, udfylder bogen et hul. Den vil egne sig glimrende til emnearbejder, men fungerer på grund af sin noget fragmentariske stil måske knapt så godt som roman. Bent Hviid harillustreret bogen med sort/hvide realistiske tegninger, hvor der desværre på enkelte er uoverensstemmelse mellem billedet og underteksten. Fra ca. 11 år kan den selvlæses og fra ca. 7 år formidles/ læses op.


BUM

Årg. 8, nr. 6 (1990)

af

af

Bente Rauff Knudsen

Årg. 8, nr. 6 (1990)


Det fri Aktuelt

d. 3. okt. 1988

af

af

Steffen Larsen

d. 3. okt. 1988