Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Øh?


Beskrivelse


Billedbog. En opdagelsestur med to skæve figurer, som kigger gennem huller. Hvad mon der gemmer sig i hullerne?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2012

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 10. okt. 2012

To anderledes og skæve billedbøger hvor temaet er oplevelse. Rammerne er sat i en fantasiverden, hvor der skal gættes, leges og udforskes. Målgruppen er de 4-9-årige.

Vi har tidligere oplevet den norske forfatter i to lignende billedbøger. I Øh? tages vi på opdagelse med to skæve figurer, som kigger gennem mange forskellige huller. Her anes et udsnit af forskellige genstande, som skal gættes. På efterfølgende opslag vises genstanden i fuldt billede. Der lægges således op til fri gætteleg. I Her kommer jeg er hovedpersonen på oplevelse med sin hund. Turen leder til en fantasiverden med alt fra genfærd til julemænd. Begge bøger appellerer gennem de kreative og sjove illustrationer til grænseløs fantasi.

På trods af at bøgerne har deres helt egen stil, minder de om andre af børnebibliotekets gå-på-opdagelse-bøger fx Flunkerne.

Et par humoristiske billedbøger, som indeholder kunstneriske detaljer i et finurligt og detaljeret univers. Bøgerne kan danne god basis for fornøjelige timer for børn og forældre.