Bøger / faglitteratur / håndbøger

Øhavsstien : en vandretur rundt om Det Sydfynske Øhav


Beskrivelse


Guide til en 220 km lang vandretur på Øhavsstien. Med 21 turbeskrivelser med detaljerede kort, en kort præsentation af Det Sydfynske Øhav generelt samt inspiration til den praktiske planlægning af vandreturen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2010

af

af

Søren Møller

d. 12. aug. 2010

Bogen henvender sig til turister og lokale, især voksne, som vil vandre på denne rute gennem Sydfyn, Tåsinge, Langeland og Ærø, eller som bare ønsker at læse om egnens natur og kulturforhold.

Øhavsstien blev anlagt af egnens kommuner i 2007 som en 220 km lang, med pæle afmærket, vandrerute ad stier og små veje. På Langeland går ruten på nordøen og især langs kysterne, på Ærø langs nordkysten og på Tåsinge langs østkysten. På Fyn starter den i vest i Falsled og går over Fåborg og Svendborg til Lundeborg i øst, og her er der både forløb langs kysten og længere inde i landet, bl.a. gennem Svanninge Bakker. Turen beskrives i 21 etaper, og undervejs gives i kort, klar og nemt forståelig form en lang række oplysninger om natur, historie og kulturforhold. Til sidst er der nogle generelle kapitler om landsdelens geologi, historie, natur og kultur, samt tips til vandreturens udstyr, overnatning m.m. Illustreret med mange udmærkede farvefotos og landkort. Alt sammen i et nemt transportabelt format.

Egnen er allerede beskrevet i mange kontekster, men det er først nu, der foreligger en samlet beskrivelse af denne vandrerute. Der er tidligere udgivet nogle pjecer om dele af ruten.

En handy, informationsfyldt guide til Øhavsvandrestien over Sydfyn, Ærø, Tåsinge og Langeland.