Bøger / skønlitteratur til børn

Øv! Prinsesser er kedelige


Beskrivelse


Billedbog. Truntes far vil så gerne læse godnathistorier for hende om prinsesser. Men Trunte hader små, dumme og kedelige prinsesser, som bare venter på en prins.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2009

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 28. jan. 2009

Hvis du får kvalme af lyserødt og allergi af tyll, så er det her bogen, som du skal bede dine forældre om at læse højt ved sengetid. Antiprinsessetøsefnidder-billedbog for stærke piger over fire år.

Trunte hedder bogens hovedperson meget passende, for der er ikke noget yndigt pigepussenus over hende. Desværre har hendes far fået en svaghed for en stor tyk bog om prinsesser, men Trunte kan ikke holde alle de passive og yndige piger ud, som tilbringer deres liv i tårne og på slotte, mens de venter på, at en eller anden dum prins dukker op. Det får hendes far at vide på en både usødet, kontant og underholdende facon. Nej, hvis Trunte har drømme for sit liv, så går de i en helt anden retning. Hun vil nemlig være opdagelsesrejsende, eller flyve til månen eller være opfinder. Men allerhelst vil hun bare være sig selv. Teksten er i den længere ende, men den er mundret og som sagt morsomt fortalt, og Kirsten Raagaards glade og farvestrålende illustrationer i livlig hverdagsstil passer rigtigt godt til bogens uhøjtidelige tone. Forfatteren som er læge har også udgivet Lusen Luske fra 04/33, og Kirsten Raahaage kender vi fra rigtigt mange andre billedbøger.

Jeg kom til at tænke på den gode gamle antiprinsessebog Prinsessen der ikke ville giftes af Babette Cole fra 86/03.

Dejligt med en billedbog, som ikke bærer mere ved til urealistiske pigedrømme, men som giver dem lov til at stå ved sig selv og deres egen identitet. Læs den for en pige med hul på knæet og uglet hår.


Jyllands-posten

d. 21. feb. 2009

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 21. feb. 2009


Kristeligt dagblad

d. 16. maj 2009

af

af

Sara Nørholm

d. 16. maj 2009