Bøger / faglitteratur

Og Gud skabte Darwin : evolution og videnskab


Beskrivelse


En gennemgang af udviklingslæren, set fra en kristen synsvinkel. Forfatteren udfordrer den etablerede teori og hævder at jorden er langt yngre end hidtil antaget.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. mar. 2010

Lille relativ tilgængelig bog for dem, som interesserer sig for den aktuelle debat om og kritik af evolutionslæren. Kan bruges som supplement i forskellige undervisningssammenhænge.

Bogen kan læses som et indlæg i debat og som et lille oversigtsværk, der med Bibelen i hånden udfordrer evolutionslæren. Bogen er skrevet af en svensk geolog. Han er bl.a. ophavsmand til et såkaldt "skabelsesmuseum" i Umeå, og er en kendt foredragsholder indenfor det som mange kender som kreationismen. Denne lille bog bygger på forfatterens mere omfattende værk Vårt ursprung?, der ikke er oversat til dansk, og giver en om end noget kortfattet introduktion, når man påtænker det yderst komplekse område, til argumenterne for et alternativt syn på de fundamentale spørgsmål om jordens og livets oprindelse, end Darwins evolutionslære. Her er en kritik af evolutionens mekanismer, af de såkaldte "mellemformer" og så rokker forfatteren efter egen udlægning ved beviserne for jordens høje alder, som må siges at være en af grundpillerne for evolutionslæren. Den naturvidenskabelige argumentation følges bogen igennem af bibelcitater.

Kritikken af Darwin og evolutionslæren er hed mange steder, men her er den første bog på dansk, hvor naturvidenskabelige argumenter blandes med bl.a. bibelcitater. Andre bøger med kritik af evolutionslæren er fx Darwin eller intelligent design, 2009.

En tilgængelig lille indsigt i argumentationen fra dem, som er kritiske overfor evolutionslæren, som supplement på hylden.


Religion

2010, nr. 3

af

af

Otto Rühl

2010, nr. 3