Bøger / faglitteratur / biografier

Ole Hyltoft - streger til et portræt


Beskrivelse


Portræt af digteren, forfatteren, kronikøren, kulturpolitikeren og samfundsdebattøren Ole Hyltoft (f. 1935).

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2015

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 3. sep. 2015

En hyldestbog til forfatteren og samfundsdebattøren Ole Hyltoft. For kultur- og samfundsinteresserede, som har fulgt Ole Hyltofts virke.

Ole Hyltoft, f. 1935, er kendt som skønlitterær forfatter, kronikør og debattør, samt aktør inden for politik og kultur. Ofte sarkastisk og polemisk, altid veloplagt og uden dæmper på sine holdninger uanset om de er populære eller ej. Han har blandt andet skabt nye ord som 'munkemarxister' og 'glidegæs'. I denne bog er der artikler om Hyltofts opvækst og baggrund, engagement i den socialdemokratiske kulturpolitik, det skønlitterære forfatterskab og hans virke i dagbladene - især som kronikør og samfundsrevser - og om skiftet fra Socialdemokratiet til Dansk Folkeparti.

Veloplagte, kærlige, velskrevne bidrag til et portræt af en samfundsrevser, der har sat sit markante præg på debatten i over et halvt århundrede. Flere af artiklerne er stærkt rosende over for Hyltoft og polemisk-kritiske i forhold til hans opponenter. Læst i ét stræk bliver de ret ensformige. Per Stig Møllers artikel skiller sig ud, fordi han med varme og ironi sender glidegåsen retur til Hyltoft. Og Jesper Beinovs artikel er god at få forstand af, fordi han giver en god analyse af det skred, der sker fra Socialdemokratiet til Dansk Folkeparti.

Man kan med fordel starte med Hyltofts selvbiografier Barn af partietAlle disse forhåbninger og Alle disse forhåbningerMan kan med fordel starte med Hyltofts selvbiografier Barn af partiet og .


litteratursiden.dk

d. 21. aug. 2015

af

af

Hans Christian Davidsen

d. 21. aug. 2015

MÅSKE BLIVER OLE HYLTOFT mere anerkendt som skønlitterær forfatter, når han er død. »Han har skrevet et væld af romaner, men er ikke på samme måde anerkendt som Henrik Stangerup og Anders Bodelsen«, s...


Politiken

d. 23. aug. 2015

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 23. aug. 2015


Berlingske tidende

d. 16. aug. 2015

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 16. aug. 2015


Jyllands-posten

d. 14. aug. 2015

af

af

Claes Kastholm Hansen

d. 14. aug. 2015


Kristeligt dagblad

d. 31. aug. 2015

af

af

Claus Grymer

d. 31. aug. 2015Informationer og udgaver