Bøger / faglitteratur

Op på ølkassen : 40 virkemidler der forvandler hård strategi til bløde budskaber : håndbog for ledere


Beskrivelse


Mange ledere pakker deres budskaber ind i logiske og saglige appelformer, der taler til fornuften. Men forskning viser, at fornuften kun spiller en lille rolle, når vi mennesker træffer be­slutninger. Vi bliver først rigtig overbevist, når en person også formår at vække vores følelser.I OP PÅ ØLKASSEN — 40 virkemidler der forvandler hård strategi til bløde budskaber forklarer forfattern, hvorfor blød kommunikation ind­virker så kraftigt på vores beslutningssystem. Bogen indeholder en værktøjskasse med redskaber til arbejdet med de bløde kommunikationsdiscipliner og 40 praktiske eksempler på virkemidler, der kan forstærke og forlænge effekten af det, du siger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 21. aug. 2018

Inspiration og råd til ledere, der gerne vil have større påvirkningskraft, når strategi skal formidles til medarbejdere. Alle, der skal holde oplæg for større forsamlinger kan have glæde af bogens budskaber.

Det er kendt viden, at alt det, der omgiver selve budskabet, når der kommunikeres, er det der batter mest. Det handler om at være relationskompetent og blive stærkere til det, som forfatteren kalder de bløde virkemidler. Det er kropssproget, og det er en lang række virkemidler i den mundtlige formidling. Det at være i stand til at anvende gode metaforer, den personlige fortælling, være skarp på selve kernen i budskabet, være opmærksom på rummets påvirkning og ikke mindst forskellige retoriske formater. Forfatteren, der bl.a. har undervist i teaterverdenen, nedbryder rådene yderligere i meget små, men meget konkrete handlingsanvisninger og et væld af konkrete eksempler.

Selvom bogen kommer ind på meget af det samme, som andre bøger om effektiv mundtlig formidling, så adskiller den sig positivt ved at opsplitte dem i mindre atomer, så vi kommer helt ned på det meget operationelle niveau, som fx at bruge hænderne korrekt og lignende. Meget anvendelig og forfattet i et klart og ligefremt sprog.

Kommer tættest på Personlig indflydelsePersonlig gennemslagskraft og Personlig gennemslagskraftKommer tættest på Personlig indflydelse og .


Jyllands-posten

d. 15. sep. 2018

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 15. sep. 2018