Bøger / faglitteratur / rejseførere

Oplev Bornholm : en natur- og kulturguide


Beskrivelse


En natur- og kulturhistorisk guide til Bornholm.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2009

af

af

Sune Hundebøll

d. 22. apr. 2009

En rejsefører der henvender til den nysgerrige Bornholms-rejsende.

Forfatteren står bag en del natur- og guidebøger som Storbyens pattedyr, Oplev Sjælland og Udflugt til fortiden. Han skriver for flere dagblade og beskriver fredede områder til Naturfredningsforeningens site. Bogen beskriver Bornholms natur, geologi og kulturspor. Den indledes med en overordnet natur- og landskabsbeskrivelse, efterfulgt af et historisk rids. Dermed er rammen sat for de efterfølgende kapitler om øens byer og egne. Bogens beskrivelser er detaljerede og rummer underfundige oplysninger, som fx at alle øens egern stammer fra 4 svenske dyr, der blev sat ud i 1886. Den fortløbende brødtekst er suppleret af faktabokse med forslag til videre læsning, vigtige årstal, biografiske noter, og anden supplerende information. Bogen er illustreret med mange farvefotos. Den er forsynet med et oversigtskort, et register, en ord- og begrebsliste, samt adresser til museer og turistbureauer.

Der er flere forskellige rejseguider om Bornholm fx Turen går til Bornholm og Bornholmske vandreture. Denne guide udmærker sig ved at have en del mindre kendte seværdigheder, som Svartingedalen, Dalegårds Stenbrud og Risebæk med.

En grundig guide der både kommer omkring natur- og kulturseværdigheder. Lidt enerverende med den stadige opremsning af planter og fugle, dog en information som nogle vil sætte pris på. Bogen vil begejstre turister, der er særligt fokuseret på naturoplevelser.


Natur på Bornholm

Årg. 8 (2010)

af

af

Morten Top-Jensen

Årg. 8 (2010)