Bøger / faglitteratur til børn / idematerialer

Oplev verden : aktiviteter og lege fra fjerne lande


Beskrivelse


En præsentation af landene Filippinerne, Sierra Leone, Cambodja, Egypten, Indien, Brasilien, Mongoliet og Namibia samt forslag til at fremstille brugsting og afprøve de lege og spil, som børnene dér fordriver deres fritid med. Med madopskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 20. feb. 2009

Bogen er en aktivitetsbog, der kan give inspiration til foreningsarbejde, til emneuger og projektarbejder. Børn fra 12 år/6. klasse kan selv læse og anvende bogen.

Forfatteren har i samarbejde med FDF og KFUM lavet en bog, der omhandler 8 fattige lande i verden: Filippinerne, Sierra Leone, Cambodja, Egypten, Indien, Brasilien, Mongoliet og Namibia - lande, foreningerne har haft samarbejder med. Hvert kapitel omhandler et land. Bogen består af en faktadel, der geografisk beskriver landet. Herefter følger et afsnit med beskrivelser og anvisninger på aktiviteter og lege. Mange af legene og legetøjet kender vi i Danmark, men i denne bog er det hjemmelavet og fremstillet i genbrugsmaterialer eller materialer, der er lette at komme til. Der er indsat mange fotografier ved teksten - nogle af svingende kvalitet. De fleste anvisninger til aktiviteter er nøje beskrevet i tekst og tegninger. Ved hvert kapitel er ligeledes madopskrifter på lokale retter. Bogen har en kort indledning, et verdenskort hvorpå de 8 lande er vist samt et afsluttende opslag med link til relevante hjemmesider. Omslaget viser en flok filippinske drenge klar til leg.

På bibliotekerne har vi geografiske bøger for børn og unge om de 8 lande, der er beskrevet i denne bog.

Bogen kan give børn og unge en global indsigt i og forståelse for, de vilkår børn og unge lever under i nogle af verdens udviklingslande. Man kan få mange sjove ideer til praktiske aktiviteter og produkter.