Bøger / faglitteratur til børn

Brasilien og Rio de Janeiro


Beskrivelse


Brasilien er et land, der gennemgår hurtige økonomiske og sociale forandringer, der tydeligst ses i storbyen Rio de Janeiro. Landet er nødt til at løse en lang række problemer bl.a. udjævne de store forskelle mellem rige og fattige og beskytte landets enestående regnskove.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2015

af

af

Inge Lykke

d. 28. juli 2015

Brasilien er fodbold, karneval, smukke strande og Amazonregnskoven. Men Brasilien er meget mere. I regnskoven bor oprindelige stammefolk, og i byerne bor milliardærer, som lever i vild luksus. Til unge fra 12-15 år.

Bogen er inddelt i seks kapitler. Der fortælles om forskellige landskaber, tal-fakta om landet og om hvor og hvordan befolkningen bor. Brasilien er verdens femte største land og har en af verdens hurtigst voksende økonomier. Vi hører om skolegang, kriminalitet og politiet, og om deres arbejde med at få bygget veje, som ikke er farlige at køre på. Turisme og religion omtales også og til sidst fortælles om energi. Fx kører mange biler på ethanol, lavet af sukker. Illustrationerne er farvefotos. Fotos og tekst fylder ca. lige meget på siderne. Bagerst en ordliste med ordforklaringer.

Det er en god bog. Brasilien er et land i rivende udvikling, og det skal vi kende til. Især hvordan de beskytter/driver rovdrift på landets enestående regnskov. De mange farvefotos er med til at give et godt indblik i landet.

Bogen er den 6. i serien "Verden i Udvikling". En anden bog i serien er fx Indien og MumbaiAmazonasBrasilien. Fra 2012 findes Amazonas, og fra 2010 findes Brasilien i serien "Verden i Forandring"Bogen er den 6. i serien "Verden i Udvikling". En anden bog i serien er fx Indien og Mumbai. Fra 2012 findes , og fra 2010 findes Brasilien i serien "Verden i Forandring"Bogen er den 6. i serien "Verden i Udvikling". En anden bog i serien er fx Indien og Mumbai. Fra 2012 findes Amazonas, og fra 2010 findes i serien "Verden i Forandring".Informationer og udgaver