Bøger / faglitteratur

Oplevelse, fordybelse og virkelyst : noter til æstetik i undervisningen


Beskrivelse


Indføring i, hvordan de æstetiske begreber oplevelse, fordybelse og virkelyst kan udmønte sig i grundskolens pædagogiske virke, samt præsentation af en didaktisk model med fire virksomhedsformer (kommunikation, æstetik, analyse og håndværk), som undervisere kan anvende ved planlægning og evaluering.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. nov. 2015

En samlet indføring i, hvordan de æstetiske begreber oplevelse, fordybelse og virkelyst kan udmønte sig i grundskolens pædagogiske virke. Bogen er skrevet henvendt til undervisere, og den vil især være oplagt at anvende på læreruddannelsen.

Bogens forfattere behandler æstetikbegrebet samt præsenterer en didaktisk model med fire virksomhedsformer, som undervisere kan anvende ved planlægning og evaluering. De fire virksomhedsformer i modellen er henholdsvis kommunikation, æstetik, analyse og håndværk.

Det er en både interessant og kompetent udgivelse, som giver undervisere samt kommende undervisere gode redskaber til at optimere undervisningen via det æstetiske arbejde. Omdrejningspunktet for bogen er de tre kernebegreber oplevelse, fordybelse og virkelyst. Tre centrale begreber, som kan være med til at åbne fagene for eleverne samt motivere til læring og fordybelse.

Der findes ikke tilsvarende udgivelser, der giver en samlet behandling af begreberne oplevelse, fordybelse og virkelyst til alle grundskolens fag.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 22. jan. 2016

af

af

Thorkild Thejsen

d. 22. jan. 2016


Dansk pædagogisk tidsskrift

2017, nr. 1

af

af

Heidi Lykke Nissen

2017, nr. 1