Henvender sig til studerende på videregående uddannelser, der beskæftiger sig med oplevelsesøkonomi, samt personer i praksis, der arbejder med oplevelser, konceptudvikling, turisme mv.
Bogen tager udgangspunkt i en fremstilling af, hvad det psykologisk set vil sige at opleve noget og den kompleksitet, der ligger i det. Bogens fokus er de mentale processer, som aktiveres, når mennesker forsøger at forstå, hvad det i grunden er, han eller hun oplever. Oplevelser forandrer, forundrer og forvandler, og bogen er fyldt med gode eksempler fra det virkelige liv lige fra restauranten, hvor man spiser i total mørke, forskellige oplevelsesbaserede butikskoncepter, Mercedes museet til McDonaldkonceptet. Den er illustreret med en række farvefotos, der giver lyst til at besøge de beskrevne steder. Men det er trods de spændende praksisbeskrivelser en teoretisk funderet bog, der er skrevet til folk, der arbejder professionelt med oplevelsesdesign i bred forstand. Alle 3 forfattere har tilknytning til Ålborg Universitet.
Der er udkommet en del litteratur om oplevelsesøkonomi og -design. Senest kom her tidligere på året Planlægning i oplevelsessamfundet, 2011, som mere var møntet på planlæggere og folk fra turistbranchen. I den aktuelle bog er æstetikbegebet og den psykologisk vinkel mere i fokus, så det i højere grad vil være universitetsmiljøet, som vil være målgruppen.
En teoretisk bog om oplevelsesøkonomi og -design.