Bøger / faglitteratur

Orangeriet : historien og planterne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 6. juli 2018

Alle, der har et orangeri eller drømmer om at få et, kan hente viden i og blive inspireret af denne bog. Et orangeri er hovedsageligt til citrusfrugter, men folk med drivhuse kan også sagtens læse med.

Forfatteren er gartner i orangeriet i Fredensborg Slotshave og efter et kort historisk afsnit, beskriver hun dyrkning af orangeriplanter og gennemgår de mest almindelige en for en. Der er afsnit om bl.a. overvintring, kasser, krukker, kar, jord, beskæring og sygdomme. Citrusfrugter er de mest udbredte planter i orangerier, deraf navnet, og arterne er mange, men også planter som fx buksbom, figen, granatæble og oliven er velegnede. Bogen er illustreret.

En vældig fin bog, hvor viden og interesse for emnet går hånd i hånd med et ubesværet sprog, et inspirerende og illustrativt layout og lysten og evnen til formidling.

Om orangeriplanter kan man finde noget i almindelige havebøger, og orangerier er beskrevet i den personlige Orangeri i havenOrangeriet ØgaardVis mig dit drivhusDrivhusdrømme og i Orangeriet Øgaard, som handler om et bestemt orangeri. Det er mest oplagt at bruge denne bog sammen med Claus Dalbys Vis mig dit drivhus og DrivhusdrømmeOm orangeriplanter kan man finde noget i almindelige havebøger, og orangerier er beskrevet i den personlige Orangeri i haven og i , som handler om et bestemt orangeri. Det er mest oplagt at bruge denne bog sammen med Claus Dalbys Vis mig dit drivhus og DrivhusdrømmeOm orangeriplanter kan man finde noget i almindelige havebøger, og orangerier er beskrevet i den personlige Orangeri i haven og i Orangeriet Øgaard, som handler om et bestemt orangeri. Det er mest oplagt at bruge denne bog sammen med Claus Dalbys og DrivhusdrømmeOm orangeriplanter kan man finde noget i almindelige havebøger, og orangerier er beskrevet i den personlige Orangeri i haven og i Orangeriet Øgaard, som handler om et bestemt orangeri. Det er mest oplagt at bruge denne bog sammen med Claus Dalbys Vis mig dit drivhus og .


Grønt miljø

2018, nr. 2

af

af

Søren Holgersen

2018, nr. 2