Bøger / faglitteratur / billedværker

Orkidéer i Europa : smukke, specielle og sårbare


Beskrivelse


Om de ca. 130 orkidéarter fordelt på 33 slægter der findes i Europa. De enkelte slægter præsenteres med bl.a. kendetegn, udbredelse og illustrationer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 22. maj 2017

Fornemt illustreret værk om Europas vilde orkideer. For naturinteresserede læsere i almindelighed og for orkideinteresserede i særdeleshed.

Såvel den svenske illustrator som den danske tekstforfatter har begge næret en livslang passion for orkideer. I denne bog præsenterer de i tekst og botaniske illustrationer Europas 33 orkideslægter. Først er der et generelt afsnit om orkideer, hvorefter de europæiske slægter bliver beskrevet på en sides tekst med information om kendetegn, udberedelse, arter, blomstringstid m.m. Slægterne er illustreret med helsides akvareller, og de fleste af Europas orkidearter, underarter og varieteter bliver også vist. Afslutningsvis et afsnit om at komme videre med sin interesse for orkideer; bestemmelse af orkideer og henvisninger til internationale foreninger og tidsskrifter. Register.

Et flot og gennemarbejdet værk af blivende værdi. Alle kan forstå teksten, og de gode botaniske illustrationer beviser deres værd i forhold til farvefotos.

Om europæiske orkideer findes den tyve år gamle Europas orkideer oversat fra fransk. Den er kompakt og håndbogspræget i sit tekstbillede, og illustrationerne er overvejende farvefotos. De to bøger supplerer hinanden udmærket.