Bøger / faglitteratur

Orkidéerne på Møns Klint


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2013

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 27. juni 2013

Orkideguide primært henvendt til besøgende på Møns Klint med en interesse for disse særlige blomster. Formidles sammen med turguides og vandretursfoldere.

Bogens forfatter er tilknyttet Naturstyrelsen på Møns Klint. Bogens fotograf er kåret som en af de bedste naturfotografer i Danmark. Bogen starter ud med en kort introduktion til orkideer og deres voksesteder, arbejdet med at naturbeskytte orkideer og et historisk tilbageblik på orkideerne på Møns Klint. Hovedparten af bogen er dog en gennemgang af samtlige 18 orkide-arter tilstede på klinten. Hver art har et tosidet opslag, der er formet efter en bestemt skabelon. Navn på dansk, latin, tysk og engelsk. Karakteristika og generel levelokalitet, rødlistestatus og slutteligt hvor præcis på Møns Klint, man finder arten. Hvert opslag har yderligere fotos af blomsterne og af planten i helhed. I bogen findes også detaljekort, artsbestemmelsesguide og forslag til supplerende litteratur. Sproget er ligetil og jordnært, og sammen med en overskuelig typografi og et ikke særlig stort format egner bogen sig fint som feltguide.

Bogen bygger på informationsfolderen Orkidéerne på Møns Klint fra 1991. Indenfor samme emne findes den dækkende Danmarks vilde orkidéer af samme forfattere.

Orkideerne på Møns Klint er en flot, handy og brugbar lille bog. Dog har den en så lokal karakter, at den muligvis ikke er nødvendig for alle biblioteker.


Urt

Årg. 37, nr. 3 (2013)

af

af

Henrik Ærendal Pedersen

Årg. 37, nr. 3 (2013)


Urt

Årg. 16, nr. 2 (1992)

af

af

Bernt Løjtnant

Årg. 16, nr. 2 (1992)