Roman baseret på forfatterens egne oplevelser, der i sin tid fik stor medieomtale. Til læsere af dokumentariske fortællinger. Bagsiden kalder det en fortælling om afmagt, skyld og medieliderlighed.
Velformuleret debutroman af kvinden, der i 1997 blev arresteret i New York for at efterlade sit sovende barn i barnevognen udenfor en restaurant. Det virker som om fortællingen følger den virkelige historie ganske nøje, dog med ændrede personnavne. Undervejs kommer det frem, at kvinden stortrivedes med medieopmærksomheden. If. interviews har dette været en vigtig bekendelse, men om det lykkes helt at flette det aspekt ind i handlingsflowet, er jeg ikke overbevist om. Man får et godt indtryk af de store frustrationer ved sammenstødet med de amerikanske myndigheder og af miljøet omkring venner og tidligere kæreste.
Bogen kan sammenlignes med andre romaner og erindringsbøger om virkelige hændelser, hvor den lille mand m/k er oppe imod en overmagt. I mindre grad er det også en bekendelsesroman, der kan lede tanken hen på fx Chr. Kampmanns senere bøger.
Selvoplevet sammenstød med det amerikanske retsvæsen, skildret i dokumentarisk roman med bekendelseselementer. Sagen om den danske kvinde, der i 1997 efterlod sin sovende baby uden for en restaurant i New York og blev anholdt, fik stor mediebevågenhed. I romanen bekendes, at opmærksomheden var en bonus, men hovedhandlingen er sagsforløbet, forholdet til ex-kæresten og den store frustration over at blive offer for en banal kulturforskel.