Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Otto og Lea på hyttetur


Beskrivelse


Otto og Lea bor på samme vej og går i samme klasse - og så er de bedste venner. Hør om deres oplevelser på hytteturen, til sørøver-fødselsdagen og i ferie-dagene sammen. Små opgaver er indsat ved teksten.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 7. jan. 2016

Ny bog i serien om Lea og Otto og deres hverdag. Hør om venskabet, pirat-fødselsdagen, hytteturen og om kæledyrene Luffe, Buller, Dyt og Båt - og meget mere. For drenge og piger i 6-8 års alderen.

I tekst og tegninger fortælles forskellige episoder i Ottos og Leas hverdagsliv. Først hører man om deres fælles fødselsdag og om Leas cirkustur, og herefter om Otto, der skal passe Leas lillesøster, om Lea som bliver syg og om den nye dreng i klassen. Hovedhistorien er dog klassens hyttetur.

En usædvanlig vellykket hverdagsfortælling, som nedtonet og fuldstændig realistisk fortæller om to glade og almindelige børns hverdagsliv et sted i Danmark. Episoderne kan læses adskilt. Tegningerne har den dobbeltfunktion at de medfortæller handlingen og understøtter de mange spørgsmål, som også optræder i fortællingen. Der er ikke mange dramatiske overraskelser undervejs, men en masse glæde ved barnelivet - og fin sans for de små, fine oplevelser, som tilværelsen også er fuld af.

Bogen hører til blandt de absolut bedste, lette hverdagshistorier, hvor til også flere af Maria Rørbæks Dingo-bøger hører. Den særlige, og virkelig vellykkede, stil med små forståelsesopgaver og eftertænksomheds-spørgsmål genkendes fra: Otto og LeaVinter på Månevej og Vinter på MånevejBogen hører til blandt de absolut bedste, lette hverdagshistorier, hvor til også flere af Maria Rørbæks Dingo-bøger hører. Den særlige, og virkelig vellykkede, stil med små forståelsesopgaver og eftertænksomheds-spørgsmål genkendes fra: Otto og Lea og .


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 2 (2016)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 69, nr. 2 (2016)