Bøger / skønlitteratur / roman

Overfladespænding : historien om en pige


Beskrivelse


Som barn har Freya det svært med sin alkoholiske mor, som voksen er Freya styret af sin perfektionisme og spiseforstyrrelse, men så kommer en ældre nabokone ind i hendes liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 15. juni 2020

Sygeplejersken Freya lider af overspisning og er meget perfektionistisk. Hun har det svært, men en ældre nabokone rusker op i hendes liv, og sammen hjælper de hinanden. For voksne læsere af bøger fra det virkelige liv.

Roman baseret på forfatterens egne oplevelser med svigt i barndommen og overspisning. Bogen er i to spor: Man følger på skift både Freya som barn og som voksen. Som barn bor hun i en dysfunktionel familie med en mor, der lider af depression og er alkoholiker. Freya skal være den voksne i familien. Som voksen er Freya blevet sygeplejerske. Hun er meget pertentlig, og alt i hendes liv skal være perfekt. Hun bor i et flot hus med pæne børn og en sød mand, men indeni har hun det rigtig svært og hun overspiser. Freyas liv ændrer sig markant, da hun bliver venner med en ældre nabokone.

Vedkommende bog om problemer i barndommen og overspisning. Bogen fortæller en hverdagshistorie skrevet i et lettilgængeligt, ikke-litterært sprog. Der indgår mange replikskift fra hverdagslivet, som ikke altid tilføjer så meget til historien. De to generationers møde, og ikke mindst hvad de kan give hinanden, vil mange kunne spejle sig i.

Disse to bøger handler også om, hvordan det har påvirket børn at have forældre, der er alkoholikere: FlaskebarnMor om natten og Mor om nattenDisse to bøger handler også om, hvordan det har påvirket børn at have forældre, der er alkoholikere: Flaskebarn og .