Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Overladt til døden : min rejse hjem fra Everest


Beskrivelse


Beck Weathers (f. 1946) personlige beretning om sin mirakuløse redning ved bestigningen af Mount Everest i maj 1996 på den dag, hvor otte mennesker omkom. Med refleksioner over hans flugt fra egne indre dæmoner og om de omkostninger det har haft for familien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2015

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 24. aug. 2015

Han blev efterladt for at dø, men alligevel overlevede Beck Weathers de fatale begivenheder på Mount Everest i maj 1996 hvor 8 mennesker døde. Kan læses af alle der interesser sig for emnet.

Den 10. maj 1996 var et af de mest dramatiske døgn nogensinde i bestigningen af Mount Everests historie. 8 personer døde den dag i et forfærdeligt uvejr, og i sin nye bog giver en af de overlevende, Beck Weathers (f. 1946), sin dramatiske version af hvad der skete. Beck gik simpelthen i koma på bjerget, og blev efterladt for at dø, da et mirakel indtraf. Derudover fortæller Beck sin personlige historie om at leve med en depression, og om hvordan han tilsidesatte sin familie til fordel for at bestige bjerge.

Bogen er inddelt i fire dele, hvor især første del der handler om begivenhederne på Everest, er neglebidende spændende. 2 del handler om hans opvækst og depression, og her daler spændingskurven markant, for heldigvis at stige igen senere. Bogen er en blanding at Becks egne ord, og interviews med familien/venner, men desværre fungerer denne blanding ikke altid optimalt. Bedst er bogen når man er med Beck ude på ekspeditioner og får beskrevet de ekstremer han udsætter sig selv for. Fængende omslag, hvor det også nævnes at der i oktober 2015 udkommer en film (Everest) om begivenhederne.

Der findes flere førstehåndsbeskrivelser fra den fatale dag, bl.a. Gammelgårds Everest - vejen til toppenOp i det blå, men den bedste er stadig Krakauers Op i det blåDer findes flere førstehåndsbeskrivelser fra den fatale dag, bl.a. Gammelgårds Everest - vejen til toppen, men den bedste er stadig Krakauers .