Bøger / faglitteratur / øvelser

Overvind depression et skridt ad gangen : ved at ændre vaner kan du forbedre dit liv


Beskrivelse


Selvhjælpsbog med præsentation af en ny metode i behandlingen af depression og nedtrykthed: Adfærdsaktivering. Metoden er udviklinget inden for rammerne af kognitiv adfærdsterapi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Katja Larsen

2008

Bogen kan bruges af ressourcestærke personer med en ikke alt for svær depression, samt personer der føler sig nedtrykte. Desuden kan den fungere som supplement til personer der går i terapi.

Forfatterne, som begge har en ph.d. og er lektorer i psykologi i USA, bruger metoden adfærdsaktivering som er udviklet indenfor rammerne af kognitiv adfærdsterapi. Gennem øvelser og teori får læseren forståelse for, hvordan handlinger påvirker den følelsesmæssige tilstand, samt hvordan man aktivt kan ændre den adfærd, som fører til sorg og smerte.

Der findes ikke andre selvhjælpsbøger som benytter sig af metoden adfærdsaktivering. Der findes dog andre selvhjælpsbøger om depression som så benytter sig af andre metoder bl.a. Depressioner - naturlig behandling, 2006 af Carsten Vagn Hansen.

Jeg tror, at de fleste vil kunne få et positivt udbytte af bogens budskab: at blive mere aktiv og opsøge positive oplevelser i dagligdagen og samtidig ændre negative tankemønstre. Jeg mener bestemt, denne bog er biblioteksrelevant og er sikker på, at den vil blive lånt ud i stil med andre selvhjælpsbøger.


Sind bladet

Årg. 37, nr. 6 (2008)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 37, nr. 6 (2008)