Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

På gården


Beskrivelse


En lille pegebog med papsider og en hank, så man kan tage bogen med rundt. Inde i bogen støder man på ting og dyr fra bondegården som fx en traktor, en kalv og en høne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 1. okt. 2013

To små pegebøger med papsider og hank. Formatet er 16,5 x 12 cm. Bøgerne henvender sig til børn fra ca. 1-3 år. Begge bøger har farvestrålende forsider med fotos og prikker i forskellige størrelser og farver.

Dorling Kindersley-bøger som disse plejer at være lig med bøger med gode, skarpe fotografier og godt lay-out. Det er også gældende her. Der er seks opslag i hver bog. Dyr er et sammensurium af vilde dyr som en elefant, kænguru og delfin samt almindelige dyr herhjemme såsom en kat, kanin og ælling. På de første fem opslag præsenteres et dyr på hver side med et foto og en kort tekst. På sidste side samles alle dyrene, og man kan repetere deres navne. På gården viser fem opslag med dyr og en enkelt traktor på hver sin side. Her illustreres der også via fotos, og en lille tekst forklarer, hvordan dyrene siger og føles osv. Det sidste opslag viser alle gårdens ting og dyr fra de forrige opslag. Bøgerne er søde og nuttede, men de er ikke ekstraordinært gode. Jeg tror ikke, bøgernes levetid er speciel lang. Ryggene på bøgerne virker ikke så solide.

Der findes mange lignende pegebøger om dyr og ting på gården med forskellige udtryk og effekter som fx rør-og-føl og glimmer. Forlaget Carlsen har eksempelvis udgivet Min rør og føl bog om dyr på gården og en i samme serie om kæledyr. Men hanken ser man ikke så tit, så ideen med, at man kan tage bøgerne med sig, er sjov og anderledes.

Søde pegebøger, der dog ikke byder ret meget nyt indenfor pegebogsområdet.Informationer og udgaver