Bøger / faglitteratur

På vej til borgerløn : aktuel idédebat


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. aug. 2017

"Meget tyder på, at den kommende tid er moden for et større internationalt gennembrud for borgerlønstanken." Sådan skriver Erik Christensen i inspirerende debatbog for alle som interesserer sig for den politiske debat.

Idepolitisk debatbog om borgerløn som en fremtidig udvikling i Danmark og internationalt. Bogen er i 12 temaafsnit. Om bogens hovedspørgsmål skriver Christensen: "Hvad er betingelserne for at man kan opleve et gennembrud? Hvad kan man lære af historien? Hvorledes er det gået tidligere, når borgerløn har været på den politiske dagsorden?" Overskrifterne for temaafsnittene er fx "Hvad er borgerløn?, "Borgerløn som frigørelsesprojekt", "Fra velfærdsstat til konkurrencestat", "Fra arbejdssamfund til vidensamfund", " og den globale kapitalisme" og " - nationalt og internationalt". Om det store gennembrud for borgerlønstanken skriver forfatteren bl.a.: "Men man møder stadig den største skepsis overfor idéen i fagbevægelsen og de gamle arbejderpartier..." Erik Christensen (f. 1945) er bl.a. tidligere lektor i politisk filosofi på Aalborg Universitet og skrev i 2000 afhandlingen . Han var i 2000 også med til at starte sbevægelsen BIEN Danmark, se dette link: https://basisindkomst.dk/.

Velargumenterende debatbog, hvor det dog er en fordel, hvis du som læser er bare lidt fortrolig med begreber i den politiske filosofi.

Om borgerløn findes fx også Oprør fra bredden.


Weekendavisen

d. 25. aug. 2017

af

af

Arne Hardis

d. 25. aug. 2017