Bøger / faglitteratur / bibliografier

Pædagogikken i evalueringssamfundet


Beskrivelse


Beskrivelse af hvilke forandringer der sker med pædagogikken, når vurderinger bliver formaliseret som evaluering og dokumentation, og når kontrol og støtte til udvikling flyder sammen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 26. okt. 2011

Pædagogikken i evalueringssamfundet henvender sig til alle, som arbejder profesionelt med pædagogik og evaluering. Bogen har derudover stor relevans for studerende på læreruddannelsen samt for undervisere og forskere inden for de pædagogiske og samfundsvidenskabelige fag. Bogen er ikke en praktisk introduktion til de mange forskellige evalueringsformer, men en analytisk debatbog, som ser på de pædagogiske og samfundsmæssige konsekvenser af den tiltagende evaluering og kravene om dokumentation i uddannelsesverdenen.

Den øgede mængde af evaluering og kravene om dokumentation har resulteret i forandringer i pædagogikken på godt og ondt. Peter Østergaard Andersen giver i denne bog en analytisk indsigt i, hvordan evalueringskulturen har udviklet sig indenfor pædagogikkens verden, samt fortæller hvad denne udvikling betyder for selve pædagogikken og for samfundet. Det er interessant læsning, som kan være en god ballast for lærerstuderende at have med sig i deres kommende virke som engagerede lærere i evalueringssamfundet.

Der er meget fokus på evaluering i skoleverdenen i disse år. Der udgives derfor jævnligt bøger om forskellige evalueringsformer. Denne bog adskiller sig fra de øvrige ved at være en debatbog, som ser på konsekvenserne af evalueringskulturen.

Interessant læsning om evalueringssamfundets udvikling set i et historisk perspektiv.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. jan. 2012

af

af

Gunnar Green

d. 3. jan. 2012


Dansk pædagogisk tidsskrift

2013, nr. 3

af

af

Jacob Kornbeck

2013, nr. 3


Unge pædagoger

2012, nr. 3

af

af

Ida Berg Meyer

2012, nr. 3


Specialpædagogik

Årg. 32, nr. 4 (2012)

af

af

Brian Degn Mårtensson

Årg. 32, nr. 4 (2012)