Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pagten i skoven


Beskrivelse


De fire venner med grønt hår og magiske evner, aftaler hvordan de vil bruge deres evner og holde dem skjult for alle andre. Denne aftale forsegler de ved at blande blod.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2017

af

af

Stine Bille

d. 20. juli 2017

"De 4 med magi" er en ny letlæsningsserie. De fire venner Maja, Frida, Anton og Victor falder i en grøn pøl i skoven. Deres hår bliver grønt, og de får alle magiske evner. Læs hvordan de bruger deres magi, i disse første 4 titler i serien. For 7-9-årige.

"Det grønne hår" er første del i serien "De 4 med magi". De fire venner er på tur med skolen, og kommer ved et uheld til at falde ned i en grøn pøl i skoven. Herefter bliver deres hår grønt, og de får hver en særlig magisk evne, så de tilsammen kan herske over ild, vand, luft og jord. I de følgende tre bøger, bruger de fire venner deres magiske evner. I "Pagten i skoven" blander de blod og aftaler at holde deres evner skjult. I "Heksen i bålet" bliver en våd og kold Sct. Hans aften forvandlet til en tør aften, og i "Tyven i hullet" hjælper de politiet med at fange en indbrudstyv. Alle fire bøger har lix 5.

En ny velskrevet og god serie til den første selvstændige læsning. Alle fire bøger er underholdende, og de er rigt illustreret med humoristiske tegninger holdt i dæmpede matte farver.

I serien om Liva, kan man også læse om magi og venskab fx i Liva laver sort magiJonas og fuglen i buret. I bogen Jonas og fuglen i buret er temaet ligeledes magi og venskabI serien om Liva, kan man også læse om magi og venskab fx i Liva laver sort magi. I bogen er temaet ligeledes magi og venskab.